Skip to main content
2023 - 2024AktualitySpolečné akce

Rozkvetlá školka – Čajovna

V loňském roce jsme se zapojili do projektu Rozkvetlá školka, jejíž metodika byla podpořena z MAP II rozvoje vzdělání v ORP Boskovice. Jedná se o soubor námětů k pracím s environmentálním zaměřením a badatelským podtextem. U dětí mají tyto náměty rozvíjet podnikavost, kreativitu, spolupráci i možnost seberealizace a vzbudit zájem o ochranu životního prostředí.

Školka se rozhodla věnovat projektu Čajovna, který se zaměřuje na pěstování rostlin a přípravu základních bylinných nálevů (bylinných čajů). Začali jsme pěstovat některé bylinky, například mátu a meduňku, některé usušené i čerstvé bylinky nám přinesli do školky i rodiče dětí. Postupně jsme začali vybavovat čajovnu. Koupili jsme pojízdný vozík, pan Bílek nám vyrobil sadu hrníčků s podšálky, konvičkou a cukřenku. Paní učitelka ušila bavlněné sáčky na bylinky a čepičky se zástěrkami pro obsluhující děti.

V letošním roce jsme začali úspěšně provozovat čajovnu formou pojízdné čajovny a na jarní a letní období máme v plánu nachystat venkovní domeček, který bude sloužit jako venkovní čajovna pro ty, kteří budou chtít ochutnat připravené bylinné čaje.