Skip to main content
2022 - 2023FotogalerieSluníčka

Hody, hody, doprovody …

By 6. 4. 2023No Comments

Děti vnímaly, že svět je rozmanitý a různorodý, těšily se z hezkých a příjemných zážitků. Porozumět a zachytit hlavní myšlenku příběhu, sledovat děj a zopakovat ho.

Naše Země kulatá je

Děti se seznámily s naší planetou Zemí. Vytvořily si povědomí o sounáležitostí se světem, živou a neživou přírodou. Svou představivost a fantazii vyjadřovaly ve tvořivých činnostech. 

Navštívili jsme knihovnu, kde nám paní knihovnice povídala o planetě Zemi. Děti si půjčily knihy, které se nám budou hodit k dalším tématům.

Naše Země kulatá je

Děti se seznámily s naší planetou- sluneční soustavou, živou a neživou přírodou. Vytvořily si povědomí o sounáležitosti se světem. Vyjadřovaly svou představivost a fantazii v tvořivých činnostech.

V knihovně nám paní knihovnice povídala o PLANETĚ ZEMI.

Den otevřených dveří spojený s oslavou Dne Země

V úterý 23. 4. 2024 probíhala celý den akce „Den otevřených dveří spojený s oslavou Dne Země.“

Dopoledne si mohli návštěvníci projít mateřskou školu a zahradu, zeptat se na vše, co je zajímá a děti si mohly zaskákat na skákacím hradu.

Odpoledne byly i přes nepřízeň počasí nachystány různorodé aktivity – skákací hrad, pečení perníčků, velké bubliny, sázení semínek, pokus „Sopka,“ přáníčka pro naši Zemi, vykopávky a další. V 15.00 hod. vystoupil kouzelník Lukáš Mistr a nechybělo ani tradiční opékání topinek.

Země, to je domov náš

Tento týden se děti seznamovaly s naší planetou Zemí, měsícem a vesmírem. Seznamovaly se s vodou  v přírodě a jejím koloběhem. Učily se poznávat a pojmenovávat většinu toho, čím jsou obklopeni. Učily se vytvářet si povědomí o vlastní sounáležitosti se světem, s živou a neživou přírodou, s planetou Zemí.

Beseda s paní knihovnicí

Ve čtvrtek 18. 04. 2024 v 10:00 hod. navštívíme Městskou knihovnu v Letovicích, kde má pro nás paní knihovnice přichystanou besedu a předčítání z knihy.