Skip to main content
2021 - 2022FotogalerieMotýlci

Obléknem si rukavice, bundy šály i čepice

By 24. 1. 2022No Comments

Celý týden jsme se zaměřili na dovednost zavazování tkaniček, zapínání zipů a knoflíků. Vyráběli jsme zimní šály, kde jsme zavazovali uzlíky. Vytvořili jsme společně čepici a rukavice – učili jsme se stříhat nůžkami, a to nejen papír, ale i různé druhy látek. Látky jsme rozeznávali nejen zrakem, ale i hmatem. Z látek jsme vytvořili dle své fantazie i krásné látkové obrázky.

Dozvěděli jsme se, jak maminka pečuje o prádlo a svoje znalosti jsme využili při hře – pereme, věšíme a žehlíme prádlo pro panenky.

Pracovali jsme s pracovními listy, kde jsme procvičovali grafomotoriku – pletení svetru, zrakové vnímání – třídění rukavic a na tabuli třídění oblečení dle počasí, předmatematické představy – sudoku oblečení.

Zacvičili jsme si a zatancovali se šátky, cvičili jsme na prostorovou orientaci a poté relaxovali u pohádky Sněhový šátek.

Užili jsme si kloboukový den – hráli jsme si s padákem.

Naučili jsme se básničku Oblékání na ven a písničku Pyžamová párty, kterou využijeme příští pátek na Pyžamový den. Oblékání jsme trénovali i v šatně, před odchodem ven – např. na vycházku do zámeckého parku.